Stevia

Greensweet

Greensweet-stevia is leverancier van suikervrije zoetmiddelen op basis van steviolglycosiden (ofwel: Stevia). Wij leveren aan natuurvoedingswinkels, sportscholen, afslank- en gewichtsconsulenten, diëtisten en (zorg)instellingen

Steviaplant

Stevia Rebaudiana Bertoni is een kruid afkomstig uit de vallei van Paraguay. Het wordt in delen van Zuid-Amerika al 1500 jaar gebruikt als zoetstof.

Stevia is ’s werelds enige natuurlijke zoetstof zonder calorieën, zonder koolhydratenen geen glycemische index!

Het is de meest gezonde en het natuurlijke alternatief voor suiker en kunstmatige zoetstoffen, zoals aspartaam ​​en sucralose. Steviablad is 15 tot 20 keer zoeter dan suiker en de uittreksels zijn ongeveer 100 tot 480 keer zoeter dan suiker, meestal bestaande uit Stevioside en Rebaudioside.

Stevia kan worden gebruikt om suiker of kunstmatige zoetstof te vervangen in koolzuurhoudende dranken, vruchtensappen, yoghurt, desserts, jam en gelei, snoep, chocolade, gebak, koekjes en dergelijke. Vooral onze vloeibare Stevia is zeer breed toepasbaar.                                                                                                                                   Stevia is de nummer 1 zoetstof in Japan en is goed voor meer dan 50% van het marktaandeel met een geschatte grootte van 3 miljard yen per jaar. Vandaag de dag wordt Stevia gebruikt door miljarden mensen uit  Paraguay en Brazilië tot Japan, Korea, China, Taiwan, Australië, Nieuw-Zeeland, Zwitserland, Frankrijk, Maleisië, de VS, Canada en natuurlijk Nederland en België. Stevia staat op het punt om een belangrijk groot potentieel in te gaan vullen als zoetstof in de groeiende natuurlijke food markt. Stevia bladeren staan ook bekend om hun uitstekende eigenschappen zoals huidverstrakking, in aanvulling op hun gebruik als anti-orale bacteriële, vermindering van hypertensie, digestieve eigenschappen en cardio-versterkende eigenschappen.

Studies hebben ook aangetoond dat Stevia meestal verhoogde bloeddruk verlaagt, maar het niet de normale bloeddruk beïnvloedt. Het remt ook de groei en vermenigvuldiging van bepaalde bacteriën en andere infectueuze organismen, waaronder bacteriën die tandbederf en tandvleesontsteking veroorzaken. Stevia is een uitzonderlijk hulpmiddel bij gewichtsverlies en gewichtsbeheersing daar het geen calorieën bevat en de behoefte vermindert aan zoetigheid en vet voedsel.

Wat zijn de voordelen van Stevia ten opzichte van suiker en kunstmatige zoetstoffen?

Stevia bevat geen calorieën, koolhydraten en heeft een glycemische index van 0. Het is zeer geschikt voor diabetici.

Waar moet ik op letten als ik Stevia koop?

Lees vooral het etiket. Daar moet het percentage Steviolglycosiden (Stevioside en Rebaudioside A op vermeld staan. Hoe hoger het percentage hoe zuiverder de Stevia. Staat er geen percentage op, dan weet je dus eigenlijk niet wat je koopt.

Zijn de producten van Greensweet-stevia biologisch?

Voor de Greensweet Reb.A. >95% zijn certificaten van CERES aanwezig. Daar onze tabletten en vloeibare Stevia afgeleid zijn van het Stevia extract, mogen we die niet biologisch noemen, maar wel natuurlijk.

Zijn de aroma’s van de vloeibare Greensweet ook natuurlijk?

Ja, die zijn allemaal natuurlijk. Er zijn aan de Greensweet-stevia producten geens synthetische stoffen toegevoegd.

Op welke punten onderscheidt Greensweet-stevia zich?

Al onze producten hebben het hoogste percentage Reb.A n.l. 98% behalve de vloeibare Greensweet die bevat 60% Reb. A. Daarnaast bieden we als enige in Nederland 11 verschillende smaken vloeibare Stevia aan die zeer gemakkelijk te doseren is en vele toepassingen heeft.

Wat zijn de toepassingen van de vloeibare Stevia?

Naturel : koffie, thee, yoghurt, kwark, sauzen.
Vanille : Koffie, thee, yoghurt, shakes, kwark.
Aardbei : water, thee, yoghurt, kwark, smoothie, shake, ijs.
Framboos: water, thee, yoghurt, kwark, smoothie, shake, ijs.
Citroen: water, ook met koolzuur, thee,kwark, yoghurt, smoothie,shake, ijs.
Karamel: koffie, melk, yoghurt, kwark, smoothie, shake, ijs.
Chocola: in warme en koude melk, koffie, yoghurt, kwark.
Cocos: i.c.m. choco in melk, in kwark en yoghurt.
Amandel: thee, koffie,kwark en yoghurt.
Kaneel: vooral in thee.
Druif: water, yoghurt en kwark.

Wat is de dagelijkse toegestane hoeveelheid?

Dat is voor kind van 30 kg: 59 druppels of 17 tabletten.
En voor een volwassene van 60 kilo 118 druppels en 34 tabletten.

Studio My Shape verkoopt het hele assortiment van Greensweet

 

Stap 1

Figuuranalyse en proefles

Stap 2

Wekelijks 2x maximaal 30 minuten bewegingstherapie

Stap 3

Ontspannen in de ozon of solo cabine

Stap 4

Voedingsadvies en Lifestyle Coaching.
Studio My Shape is ook te vinden op www.fitness-info.nl