Het wordt steeds luider het gemopper van deze en gene die de Corona maatregelen zát zijn! We willen niet meer van elkaar àf bewegen maar weer naar elkaar toé. Beseffen we ons wel genoeg dat deze maatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat we niet in een opleving van Corona belanden? Dat we juist niet de mensen die ons na staan ziek maken doordat we steeds gemakkelijker omgaan met de 1 ½ meter regel?

Ik trek het vergelijk naar een afslank traject: Afslanken JA GRAAG Snel 5 kilo verliezen of ietsje meer is wat we willen. Maar wat hebben we ervoor over? We willen wel even een paar weken “streng” zijn maar daarna willen we liefst zo snel mogelijk weer “gewoon” gaan eten. Dit hoor ik in mijn studio vaak! Met gewoon eten wordt dan bedoeld dat we weer dat gaan eten wat we voor het afslanken gewend waren. O ja dat was toch hetgeen waar je te zwaar van was geworden? Wat gebeurt er dus als je weer zo gaat eten? Precies! Je komt weer aan!

Wat werkt er dan wel? Blijvend je eet en leefpatroon wijzigen: Een lifestyle change. Het klinks allemaal heel wat maar het valt mee. Afvallen kan iedereen: Het is eerste instantie een kwestie van keuzes maken. Als deze keuzes goed werken voor jou dan ga je die nieuwe keuzes inbouwen in je nieuwe lifestyle. Na verloop van tijd ga je deze keuzes automatisch maken en ben je er niet meer van bewust.

Nee zeggen tegen een plak cake uit de supermarkt of tegen een stukje fabrieksgebak is eenvoudig. ALS je dan voor iets zoets kiest kies dan de beste optie: Een goed gebakje van een echte bakker of een zelfgebakken cake. Dan heb je ook nog eens in de hand hoeveel suiker je erin doet. Je neemt ook geen koekje bij de koffie voor de ander. Heel vaak doen we dat wel: Het is niet gezellig om een aangeboden traktatie te weigeren. Maar HALLO het gaat er toch om wat JIJ verantwoord vindt om te eten? Ga gewoon eens wat duidelijker worden en laat familie en vrienden weten waarom je andere keuzes maakt. Ga je op visite bij vrienden laat hen dan weten wat of hoe je graag wilt eten. Dat is voor iedereen gezelliger en heel vaak vindt de gastvrouw het fijn dat ze gewoon de gezonde dingen op tafel kan zetten die ze zelf eigenlijk ook liever eet!

Dus stoppen met mopperen en geef jezelf de kans om te slagen met afvallen door goed te kiezen en gewoon duidelijker te worden: Als jij het wilt dan kan je het ook!