Services

Intakegesprek

In het eerste gesprek leggen we u de werkwijze van de Thermo Fysische Methode uit. U vertelt ons uw dieetgeschiedenis en uw wensen voor de toekomst.

Of u nu juist bevallen bent en weer In Shape wilt geraken of dat u nu eindelijk van die overtollige kilo’s af wilt, wij hebben doelgerichte programma’s voor u.

Spacer_Niet_aankomen
Overgewicht

Nederlanders worden steeds dikker. Het aanbod van schoolkantines, fastfoodketens, afhaalrestaurants en kant-en-klaar maaltijden verleiden ons te vaak om de gemakkelijkste keuze te maken in ons drukke bestaan. Vaak nemen we niet of nauwelijks de tijd om eens lekker en gezond te koken en/of te eten.

Obesitas is wereldwijd een van de belangrijkste vermijdbare doodsoorzaken en komt steeds vaker
voor bij volwassenen en kinderen. De autoriteiten beschouwen het dan ook als een van de ernstigste
problemen voor de volksgezondheid in de 21e eeuw

Door een verandering in levensstijl kan er al snel verbetering optreden. 5 tot 10 %
gewichtsvermindering kan al een grote gezondheidsverbetering laten zien.

Of u overgewicht heeft, is eenvoudig na te gaan met de Body Mass Index (BMI) en middelomtrek. De middelomtrek geeft daarbij de doorslag. Vet rond het middel brengt namelijk extra risico’s met zich mee voor de gezondheid in vergelijking met vet op bijvoorbeeld heupen en dijen.

 

BMI (kg/m2) Classificatie Risico
<18,5 Ondergewicht Laag (maar verhoogd risico op andere aandoeningen)
18,5-24,9 Normaal gewicht Gemiddeld
25-29,9 Overgewicht Verhoogd
30 en hoger Obesitas Duidelijk verhoogd risico
TFM Methode

De Thermo Fysische Methode is al veertig jaar een succes: Geen nieuwe methode maar één die zijn sporen reeds heeft verdiend. Op universiteiten in Nederland en België is de Thermo Fysische Methode uitvoerig onderzocht en de onderzoekers op beide universiteiten waren onder de indruk van de resultaten. De TFM methode is gebaseerd op algemeen aanvaarde principes uit de sportgeneeskunde, de fysiotherapie en de voedingsleer. Centraal hierin staat de actieve bewegingstherapie in de HOT CABINS: De door infrarood lampen verwarmde PowerFit cabine voer je liggend een doelgericht (figuurcorrectie) en medisch verantwoord oefenprogramma uit. Dit programma wordt afgestemd op gewicht, conditie, gezondheid en leeftijd. Rug en gewrichten worden ontzien doordat de oefeningen liggend worden uitgevoerd.

Hot cabine 

We maken zelf programma’s voor beginners en gevorderden. Hierdoor blijft het resultaat optimaal. Uw conditie blijft op peil en uw figuur handhaaft het behaalde resultaat. De warme infraroodstraling werkt diep in op de spieren, voorkomt daarmee spierpijn en stimuleert de doorbloeding. Hierdoor wordt de afbraak van vetreserves geactiveerd!

Intensieve oefeningen hebben na ongeveer tien sessies het grandioze effect dat je afslankt op de plaatsen waar je dat wenst. Dit maakt de HOT CABIN bij uitstek geschikt voor mensen die willen afvallen en/of het figuur plaatselijk willen corrigeren.

Ook is de HOT CABIN een prima instrument om spieren te verstevigen en mensen van alle leeftijden FIT te maken en te houden: De HOT CABINS zijn ook geschikt voor mensen met blessures, reuma en fybromyalgie.

Bij de TFM Methode is het gebruikelijk dat je voor of na de actieve bewegingstherapie in een heerlijk ontspannend ozon bad gaat. De ozon geeft de huid een verjongingskuur en zorgt ervoor dat de huid strakker en elastischer wordt. Tevens zorgt het ozon bad voor verbetering van de doorbloeding, afvoer van afvalstoffen en werkt geweldig tegen cellulite.

Ozon behandeling

Verwarmde cabine

Je zit heerlijk in een aangenaam verwarmde cabine.

In de ozoncabine hoef je geen oefeningen te doen: je kunt heerlijk relaxen tijdens de behandeling. Het is een vergelijking met een weldadig warm bad, terwijl je toch niet nat wordt. Je huid en spierweefsel worden als het ware echt verwend.

Ozonzuurstof zorgt voor een betere doorbloeding en de verwerking van afvalstoffen wordt gestimuleerd. Je huid past zich stelselmatig aan en sluit weer perfect aan op de plaatsen waar overtollig vet is verloren. Gevolg: cellulite vermindert of verdwijnt zelfs geheel en je huid wordt weer mooi, zacht en glad.

Solo Cabine

De Solo Cabine is uiterst geschikt voor het ontgiften van het lichaam en kan zelfs ingezet worden voor pijnbestrijding. Het meetbaar verminderen van het vetgehalte als ook een zachtere en zuivere huid zijn voor ons in de afslank/schoonheids salon belangrijk. Fijn zijn de bijkomende, belangrijke factoren als ontgiften en energieverhoging.

De carbon- infraroodverwarmingsplaten zijn de efficiëntste en doeltreffendste die er vandaag te vinden zijn. Wij gebruiken de gezonde, elektromagnetische lange infraroodgolven, die ook door het zonlicht geproduceerd worden. De op die manier verkregen warmte gaat direct in de cellen om deze van binnenuit te verwarmen. De warmte is zo diepgaand dat hierdoor de bloedcirculatie sterk geactiveerd wordt. Gifstoffen en vet worden met het zweet aan de oppervlakte van de huid gebracht en zo verwijderd.

Dagelijkse behandeling met lange infraroodstralen kan pijn verzachten, het immuun- en cardiovasculair systeem versterken, vet- en hiermee ook calorieën verbranden, ontgiften en het algemeen welzijn bevorderen. Wanneer giftige gassen zoals sulfurdioxide, kooldioxide of andere giftige substanties zoals lood, kwik of chloor op grote watermolecules stoten, zullen waterclusters deze giftige stoffen inkapselen. Op deze plaatsen wordt de bloedcirculatie en de energiehuishouding verstoord. Door de vibratie, teweeg gebracht door de infraroodgolven, worden de clusters opengebroken en kunnen de giftige stoffen samen met het zweet naar de huidoppervlakte afgevoerd worden.

Stappenplan

Stap 1

Figuuranalyse
en proefles

Stap 2

Wekelijks 2x maximaal 30 minuten bewegingstherapie

Stap 3

Ontspannen in de ozon of solo cabine

Stap 4

Voedingsadvies en Lifestyle Coaching

Plan een intake

In het eerste gesprek leggen we u de werkwijze van de TFM methode uit. U vertelt ons uw dieetgeschiedenis en uw wensen voor de toekomst. Of u nu juist bevallen bent en weer In Shape wilt komen of dat u nu eindelijk van die overtollige kilo’s af wilt: wij hebben doelgerichte programma’s voor u. Daarnaast geven wij ook voedingsadvies op basis van gewoon gezonde voeding.

Het is immers de bedoeling dat u niet alleen gewicht verliest, maar juist dat u het nieuwe gewicht kunt vasthouden.

Na het intake gesprek kunt u gratis een proefles volgen om zo kennis te maken met het trainen in een warmte cabine. De oefen programma’s zijn geschikt voor iedereen van 18 tot 80!